DCMD.info Belangengroep voor DCMD-patiënten

Prof. Koenekoop

Adviseur DCMD-belangengroep 

Prof. Koenekoop

 

Robert K. Koenekoop MD, PhD, FARVO.  Professor of Paediatric Surgery, Human Genetics and Ophthalmology at McGill University;
Director of the Laboratory for Eye and Retinal Genetics; Chief Paediatric Ophthalmology

 

Korte biografie

Professor Koenekoop werkt en woont in Montreal, Canada op de McGill Universiteit, waar hij kinderoogarts en onderzoeker op het gebied van kinder-blindheid is.

Hij komt oorspronkelijk uit Nederland en deed zijn kandidaats- en doctoraalonderzoek in Utrecht in de biologie aan de Rijks Universiteit Utrecht.
Hij doet nu+ zowel genetisch als therapeutisch onderzoek in Canada.
Genetisch onderzoek om nieuwe genen te ontdekken voor RP en LCA, clinical trial onderzoek om nieuwe therapien te testen.

Hobby's zijn o.a hardlopen, wielrennen en zwemmen!

Overige informatie

Het onderzoek naar de oorzaak van DCMD wordt op een zeer hoog wetenschappijk niveau gedaan. De DCMD-werkgroep wil alle donateurS zoveel mogelijk zekerheid geven dat het onderzoeksgeld goed besteed wordt. Wij zjin daarom erg blij dat een vooraanstaand wetenschapper als professor Koenekoop ons wil adviseren, bij het beoordelen van de onderzoeken waarvoor geld wordt gevraagd. Hij doet dit met ingang van 6 april 2018.

Waarschijnlijk wil een aantal van u meer weten over professor Koenekoop. Er is een grote hoeveelheid informatie te vinden op internet. De DCMD-werkgroep vermeld voor uw gemak hieronder alvast enkele links:

http://can-acn.org/new-cause-of-child-blindness-identified
http://rimuhc.ca/-/robert-koenekoop-md-phd
https://www.researchgate.net/profile/Rob_Koenekoop

 

 

 

 

 

 

 


Nieuws