DCMD.info Belangengroep voor DCMD-patiënten

Door DCMD worden mensen zeer slechtziend, vaak al op jonge leeftijd. De patiënten kunnen alleen geholpen worden als de oorzaak van de ziekte ontdekt wordt. De wetenschappers van Radboudumc kunnen het onderzoek koppelen aan andere onderzoeken. Daardoor is het benodigde bedrag veel lager dan eerst verwacht werd.
Tot nu toe werd al het geld ingezameld door patiënten en hun familieleden. Zij collecteerden, gaven zelf, benaderden hun werkgever en “De Telegraaf” (dit goede doel werd in 2013 gesponsord door de Tele Puzzel actie). Op deze manier werd al meer dan €80.000 bij elkaar gebracht.

Door deze giften was het mogelijk om eind 2013 te starten met het onderzoek naar de oorzaken van DCMD. Daar zijn wij erg blij mee. Toch is er nog meer geld nodig. Het vinden van de oorzaken van DCMD duurt langer dan eerder verwacht werd. Deze extra tijd moet betaald worden. Het ons nog resterende geld is niet voldoende voor een extra jaar onderzoek.
Als de oorzaak van DCMD bekend is, kan men gaan werken aan onderzoek naar de beste behandeling. Vooral voor de jongere patiënten dringt de tijd omdat hun gezichtsvermogen slechter wordt naarmate zij langer op een behandeling moeten wachten.
Toponderzoekers staan bereid om zich in te zetten om een oplossing voor DCMD te vinden. Er zijn uitstekende plannen voor dit onderzoek. Help ons om het mogelijk te maken. De tijd dringt! Grote en kleine giften, maar ook ideeën om geld in te zamelen zijn welkom. Als u wilt helpen stuur dan a.u.b. snel een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het inzamelen van geld voor het DCMD-onderzoek is bankrekeningnummer NL06 ABNA 0402 4272 62 ten name van Nederlandse Oogonderzoek Stichting inzake DCMD geopend.
Al het geld dat op deze bankrekening binnenkomt, zal worden gebruikt voor onderzoek naar de oorzaken (en hopelijk later de genezing) DCMD. De organisatie van DCMD.info en de Nederlandse Oogonderzoek Stichting doen hun werk geheel gratis.
Door de overheid wordt voor onderzoek naar de oorzaken van deze zeldzame ziekte geen geld beschikbaar gesteld. Nergens anders ter wereld houden onderzoekers zich met DCMD bezig,

Voor een volledig overzicht van donateurs verwijzen wij naar de pagina “Donateurs Fondsenwerving”.
Gegevens over onze financiële situatie kunt u hier lezen.

Informatie over het onderzoek kunt u lezen op de pagina’s van “Onderzoek naar genezingsmogelijkheid”.


Nieuws